Tegnap vendégségben jártunk. Mégpedig Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor operettművészeknél, akik közeli barátaink. Több éves ismeretségünk alatt volt alkalmam jó párszor csodálatos vendéglátásukat élvezni, így mindig boldogan és gyomorban felkészülve várom e jeles eseményt. Andrika amellett, hogy fantasztikus vendéglátó, elképesztő bőséges és változatos menükkel csiklandozza érzékeinket és minden alkalommal tud meglepetést okozni. Olyan játszi könnyedséggel varázsol elő piciny konyhájából 3-4 fajta főételt, a legkülönfélébb köretekkel, mosolyogva, tökéletes sminkben, csinosan, mintha csak varázsceruzája lenne, amivel a pult alatt rajzolja a fogásokat. És akkor előételekről, desszertekről még nem is beszéltünk.
És hogy jön ez az esküvőkhöz? Hát sehogy, vagyishogy mégis! Amit még nem mondtam, amellett, hogy ízlelőbimbóinkat kényezteti e csodás asszony, olyan jó ízléssel van megáldva, hogy minden alkalommal más és más, szebbnél szebb terítékkel, dekorációval vár minket. Azt elképzelni sem tudom, mikor van ideje ezeket megálmodni és kivitelezni...
A tegnapi utó Valentin napi teríték annyira tetszett nekem, hogy lefényképeztem nektek, mennyire ötletes, gyönyörű és mégis egyszerű. Nézzétek csak:
A rossz minőségű fotóért elnézést kérek, de azért remélem, látszik, hogy egy-egy I LOVE YOU feliratos alma lapult a szívecskés tányérunkban. Annyira kedves volt, hogy azonnal jobban szerettük egymást.
Eszembe jutott, hogy egy esküvői terítéknél ezekkel az almákkal már a köszönő ajándék is megoldható, igazán különleges és egyszerű dolog. És mivel nem szokványos, erre biztosan mindenki emlékezni fog.
Hogyan lehet ilyen almákat beszerezni? Szerencsém van, mert a legjobb barátnőm apukája, Dr. Lugosi Pista bácsi találta föl ezt a technikát, és sokáig készített ilyen almákat. Volt szerencsém a műveletben részt venni, és még saját katicás almát is kaptam! Bár az eredetit már a fán matricázzák (Miskolcon levonózzák), te magad is elkészítheted, ha beszerzel termelőtől egy láda félig érett almát, mintát ragasztasz rá, kiteszed a napra, és amikor megpirult leveszed a matricát. Ha ez túl bonyolult, egyszerűen csak kösd át masnival, vagy tűzz bele egy névkártyát.
A csodás esztétikai élményt, a jó ötletet és a fantasztikus vacsorát, ezúton is köszönöm Andreának és Tibornak! Nektek pedig, drága olvasóim, olyan példaértékű szeretetteljes kapcsolatot kívánok, mint amilyen az övék már 26 éve.
Szeretettel: Katica Bogár
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.